Остава бедственото положение в 4 общини в Смолянско. И в момента

...
Остава бедственото положение в 4 общини в Смолянско. И в момента
Коментари Харесай

Бедствено положение в Смолянско и Пиринско

Остава бедственото състояние в 4 общини в Смолянско. И сега там продължава да вали сняг. Село Триград е недостъпно. Основният проблем обаче там е, че нямат вода, Бедствено състояние има в 9 общини поради дъждовете. Засегнати са общини в Смолянско, Благоевград, Симитли, Петрич, Кресна и Гърмен. В Кърджалийска област измежду най-засегнатите общини са Кирково и Ардино, предава БНР.

От ВИК сдружението са споделили, че водопроводът може да бъде възобновен най-рано до 10 дни. Ново свлачище се засилва в смолянското село Могилица. Там пътят е пристъпен амо в едното платно. Тежко е ситуацията и в общините Девин и Смолян. Предстои разказване на вредите след опустошителните порои. Пътищата в региона са проходими при зимни условия.

Пет са общините в Благоевградско, които оповестиха бедствено положение – Симитли, Петрич, Гърмен, Благоевград и Кресна.

Навсякъде в района спешни екипи продължаваха да разчистват пътища. Някои междуселски сектори остават затворени – пътят за село Сушица в община Симитли, в региона на Петрич също има затворени сектори. На доста места има скъсани водопроводи и десетки обитаеми места са без вода. Бедстващи хора няма, увери регионалният шеф, няколко села са със усложнен достъп. Хората не престават да се борят със вредите по домовете си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР